En Demon ved Domen

Hos oss får du et lite stykke Norge på tallerken: Vi er opptatt av å bruke norske, sesongbaserte råvarer – og menyen vil variere fra dag til dag. Du finner oss der Prinsens gate møter Bispegata (nærmere bestemt Bispegata 9A), i det som tidligere har vært en praktfull bispebolig – og Café Ni Muser.

Bifrons logo og illustrasjon i tidlig fase, laget av kunstner Julie Ebbing. Viser biskopen Bugge – og hans to ansikt.

Navnet på restauranten har sin opprinnelse fra biskopen Peder Olivarius Bugge som trålte i Trondheims gater på midten av 1800-tallet. Han hadde sterke meninger av den mer kontroversielle sorten, og det han prekte fra prekestolen som biskop samsvarte ikke nødvendigvis med det han forkynte fra talerstolen som politiker. Derfor ble han kalt Bifrons, etter demonen med to ansikt. Bugge designet bispeboligen, men han levde dessverre ikke lenge nok til å flytte inn selv.

Lik Bifrons og Bugge, vil restauranten ha et todelt konsept; her kan du nyte en drink og enkel servering i frisk luft, eller trekke innendørs for en fullskala matopplevelse mellom kunstkledde vegger. Kunsten har vi lånt av våre gode venner i Trondhjems Kunstforening som holder til i andre etasje.

Velkommen til oss!

Bifrons er en del av konsernet som eier og drifter Gubalari, Troll restaurant og Kafé Skuret.